tisdag 24 februari 2009

Fångstfällor, eller "Konsten att fånga ett barn".

För att framgångsrikt fånga barn krävs kännedom om dessa väsen. Detta får man bäst genom tålmodiga fältstudier. Barns beteenden beskrivs även ingående i flertalet tidningar och böcker. På senare tid har även barns beteenden uppmärksammats i många tv-program såsom "Supernanny" och "SOS Familj".

Man kan fånga barn året om och på vilken tid på dygnet som helst. Bästa tidpunkten är emellertid på morgonen. Beakta dock att då kan ofta jägarens tankeverksamheten vara en aning långsammare än dagtid, men då är ändå chansen att ta barnet med fällan som störst.

En tidig morgon kan ett barn på några minuter utan problem producera flertalet förödelser i ett hem. Därför är det mycket viktigt att börja infångandet så snart som möjligt för att begränsa skadorna.

Lockbeten i fällorna är inte alltid nödvändiga, ty barnen finner själva intresse och stundtals även faschination i det förbjudna och farliga.

Vid arbete med fällan rekommenderas handskar och tjocka yllestrumpor (för att smyga bättre), dock är inte detta bevisat att vara utslagsgivande för fångstresultatet.

Barninfångande är en ständigt återkommande sysselsättning men bör även vara föremål för nytänkande och kreativitet hos jägaren då barnen snabbt anpassar sig efter fångstsystemen. I de fall föryngring sker i familjen kan de äldre barnen även lära de yngre att undkomma de mest komplicerade och genomtänkta fångstfällorna.

Här visas hur användandet av en helt vanlig väktarbatong kan framkalla skramlande då den faller ner i en liten plåthink och på så sätt larma jägaren om att ett barn gått i fällan.

Ovan demonstreras hur jägaren använder barnens egna föremål till hjälp för infångandet.

Efter infångandet kan man som här med fördel förvara barnen i en hundbur i avvaktan på vårdnadshavare.

//Hundvaktaren

3 kommentarer:

  1. Men lillstackarna... (hundar och barn är det alltid synd om).

    Visst är du medveten att de små, än så länge rätt så ofarliga byten kommer att använda sig av betydligt större batonger och traktorer när de vid 15-års ålder hittar de här fina inläggen på Pappa Jägares Blogg och skall hämnas?

    Ser med stort intresse fram emot en bild där Hundvaktaren sitter infångad i hundburen!!

    SvaraRadera
  2. Får du in en sån där bur i V70:n förresten, utan att fälla ner sätet? Jag köpte en hopfällbar "vanlig" bur åt Fnulan... men hon har helt enkelt "dragit ut" stängerna till något som mera liknar abstrakt konst istället för en rymningssäker bur :S

    Skumt att hon hatar den buren; hon älskar den andra som hon har som "koja" i Danmark.

    SvaraRadera
  3. Hahaha! Som jag har sökt lagliga metoder för att få bedriva barnjakt. Nu tror jag att jag är nåt på spåren. TACK! ; ))

    SvaraRadera