torsdag 5 februari 2009

Lokförare, busar och ordningsvakter är som hundar!

Bara titeln gör att jag trampar dom som sitter längst fram på tårna. Att jag skulle trampa några kollegor på tårna är jag däremot inte ett dugg orolig för.

Under närmare ett år så jobbade jag för ett bevakningsföretag med inriktning på kollektivtrafik. De hade beslutat att börja använda hundar i sin bevakning. Främst som ett hjälpmedel för att träffa nya människor. Främst klottrare och andra skadegörare. Tänk så många färgglada konstnärer som vi stötte på under nätterna.

Det året så skulle det hållas en större säkerhetskonferans här i Sthlm med folk från hela europa. Ämnet var säkerhet i kollektivtrafiken. Givetvis skulle vår hundgrupp finnas med på ett hörn med uppvisning och informationstält.

Våra förberedelser började månader innan. Vi tränade och tränade. Excersis varvades med publikfriande skyddsövningar. Jösses vilka applåder vi fick!
I informationstältet hade vi lagt upp all sköns utrustning som vi använder både i jobbet och under träning. Där fanns även en "klappvänlig" hund för den som ville komma hem och skryta med att "Jag har minsann klappat en riktig vakthund!".
I tältet hade vi även satt upp en vikvägg fullkomligt tapetserad med bilder. Bilder från tjänsten, från träningar men även lite lustiga bilder som vi plåtat under vår långa förberedelsetid.

Några applåder fick vi dock inte av ett fackligt ombud som värnade om lokförarna. Hon fick nämligen se att på en av bilderna satt en hund på förarplatsen (heter det så i tåg?). Upprört och med gäll stämma skäller hon ut första bästa uniformerade kollega och frågar honom:
-VAD ÄR DET HÄR? LIKNAR NI MINA LOKFÖRARE MED HUNDAR?

Att ens försöka svara på hennes fråga krävde en ängels tålamod. Kvinnan tog nog sin uppgift på lite för stort allvar. Hade hon bemödat sig att titta ordentligt bland alla bilder hade hon upptäckt fler yrkesgrupper som skulle kunna liknas vid hundar.

Diskussionerna ikring denna bild på min kära Rex har vart många och livliga, men tvärt emot det stackars humorbefriade fackombudet så har ingen vakt har känt sig trampad på tårna utan det har istället vart idel leenden.

Ingen buse har heller känt sig utpekad till att vara hund efter säkerhetskonferensen, även om en och annan buse befunnit sig i den här situationen.
Vem vet, kan förvisso bero på att där inte fanns så många busar representerade på just den här konferensen.


//Hundvaktaren, med humor som vapen!

090519 - Inlägget redigerat / bilder borttagna på begäran.

4 kommentarer:

  1. Hahaa...

    Bilderna är underbara!!! Tycker oerhört synd om den människa som inte kan uppskatta sådant!!!

    Jag har jättemycket frågor om vakthundar... ska vi tro att jag vågar skicka en lista med frågor som du kan tänlla dig svara lite snabbt på?

    SvaraRadera
  2. HAHAHA!! Tänk att det alltid finns männsikor som måste feltolka allting.
    Jag såg då inget stötande i att det satt en hund på förarplatsen ;) Men jag kanske ändrar åsikt när jag är färdigutbildad... ;) Men det är INTE TROLIGT!!
    /Den blivande tågföraren

    SvaraRadera
  3. ja jag säger då det ...folk är bra roliga ibland .

    hitta denna sida av en slump , lite roligt att se att andra kollegor bloggar :) mvh www.plastpolisen.com

    SvaraRadera
  4. ... sjÄlv skulle jag vara mycket stolt om någon liknade mig eller min yrkesgrupp vi hundar ... typ "fyllehundar"... men så älskar jag ju också hundar ... tack för de underbara bilderna ... Kram från SYSTEMBOLAGSKASSÖRSKAN i Partille

    SvaraRadera