onsdag 4 mars 2009

Kärlek till äldre kvinnor, Streck(gubbe) & Per Morberg.

I veckan har det hänt. Kärleken har slagit ner i familjen som en blixt från en klarblå himmel.

Dagmamman besökte en gård där det fanns höns, allt för att barnen skulle få klappa och hälsa. Där fanns också en stor klappvänlig Leonberger som imponerade på vissa av barnen. William och Isak lät sig dock inte imponeras av hunden. Kan ha att göra med deras uppväxt med hundar (William var blott 12 dagar gammal då han besökte sin första hundträning).

12 dagar och sover sött instoppad i en skyddsärm!

Hönsen imponerade dess mer på William & Isak. De jagade, klappade, fångade och bar dem. Ända tills kvinnan med stort "A" uppenbarade sig. ALVA 9 år bor på gården och kom ut för att hjälpa pappa att visa hönsen för alla småungarna.
William, blott 3,5 år, tappade konceptet totalt och glömde helt vad höns var. Han glömde totalt bort tid och rum, för där stod ALVA.
Vacker som en morgonsol, drömsk som en älva, ljuv som musik.
Så nu när vi sitter och ritar på kvällarna så verkar grävmaskiner och dumprar vara ett avslutat kapitel. Nu ritas hjärtan. Nu ritas Alva. Nu ritas hjärtan TILL Alva.
Grävmaskiner har fått ge vika för hjärtan till Alva.
Isak verkar fortfarande nöjd med livet trots avsaknad av kärlek till äldre kvinnor och kör på med sina streck. För mamma alias HSB kvalar ju av rena överlevnads-skäl inte in som äldre. Måste komma ihåg att kolla i "Den stora boken om allting" vad en 2,5 åring egentligen ska rita. Räcker det med streck och cirklar eller ska han ha gått vidare in i en mer konstnärlig fas? Då ska jag även läsa på hur man förhåller sig till en kärlekskrank 3,5 åring.
Liten gubbe ritar streck.
Från äldre kvinnor via streck(gubbar) till Per Moberg.
Han med matlagningsprogramet "Vad blir det för mat?".
Ett av de få matlagningsprogram där någon lagar mat som vanligt folk gör. Nja, allt är väl relativt, men nästan i alla fall. I en normal familj så plockar man upp korven som hamnat på golvet, så även i vår familj.
I vår (hmm, normala?) barnfamilj så provsmakas det glatt vid spisen. Antingen med fingret som doppats i grytan eller direkt från sleven.
Korv + saliv = sant!
Och de gånger en 2,5 åring hjälper till att skära korv så kan det ibland hända att en korvbit råkar bitas loss och sedan hamnar i stekpannan.

//Hundvaktaren, som nu riskerar att sakna framtida middagsgäster...

3 kommentarer:

  1. Åter igen: Sött... :)

    SvaraRadera
  2. Skrattar åt din klockrena kommentar :)

    Den var ju bra... hahaa...

    Ms D

    SvaraRadera